Univerzitetna ekipa futsal-a

Po zgledu košarkarske reprezentance, ki je že nekaj let gonilna/vodilna športna panoga  študentov UP, se je med študenti razširila ideja, o ustanovitvi ekipe malega nogometa . Da je futsal kot športna aktivnost, zelo popularen med študenti, je pokazala letošnja jesenska čista desetka, na katero se je prijavilo 9 ekip.

Tako smo se na UŠZP odločili, da tudi futsal predstavimo, kot šport, s katerim se študenti, zelo radi, predvsem pa kontinuirano zabavajo. V ta namen smo pripravili vabilo, v katerem smo bili pripravljeni podpreti vse udeležence, ki bi sodelovali v univerzitetni futsal ekipi. Seveda, za tiste, ki jim je futsal pri srcu in ki bi bili pripravljeni sodelovati v ekipi, skozi celotno študijsko leto, saj smo pripravili program v okviru športnih dejavnosti, v katerem ne manjka nastopov na turnirjih, ter državno prvenstvo, ki bo tudi kvalifikacijsko prvenstvo za nastop na EUC 2019 v Bragi na Portugalskem.

Odziv je bil presenetljiv, saj se je vabilu odzvalo 16 študentov UP. Največ jih prihaja iz Fakultete za Management ( Mitja Šmon, Davor Pejakić, Žan Bratina, Žan Kaplan, Niki Boroja, in Alen Dizdarević), sledi ji Pedagoška Fakulteta ( Rene Knedl, Matic Krapež, Jure Pajnkihar), ter Fakulteta za vede o zdravju ( Kosta Makitan, Adem Zyba, Edin Adilović), in  FTŠ Turistice ( Scott Vašl, Matic Košir) Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije ( Boris Turudija), ter dvojica povabljenih ( Andraž Žalec, Luka Božič in Erik Rastovac), s Fakultete za pomorstvo in promet, ki se redno udeležuje rekreacije na Gepš. 


Udeležbe na prvenstvih:

3. SFL - ZAHOD

ekipa je po pičlih dveh treningih, že zaigrala v letošnji  (3.SFL-zahod) futsal ligi (4+1), pod okriljem MNZ Koper. Čeprav bo prvenstvo še naporno in dolgo, so rezultatski presežki vidni že v tem trenutku, saj je ekipa, po odigranem 1. delu prvenstva na prvem mestu, z izkupičkom 5-ih zmag in enega neodločenega izida. 

20. FESTIVAL MALEGA NOGOMETA KOPER 2018

Od 15-26. decembra je futsal ekipa UP sodelovala na močnem članskem turnirju ''Festival Malega nogometa 2018'', ki ga tradicionalno prireja Mnk Bronx iz Škofij.