Udeležba reprezentanc UP, 2018-2019

DUP v košarki 3x3 2018/19

V petek, 5. Oktobra 2018 se je reprezentanca UP v košarki 3x3 odpravila v Študentski kampus na Pivovarniški ulici 6 v Ljubljani, ki je gostil Državno univerzitetno prvenstvo v košarki 3x3 za študijsko leto 2018/19.Na DUP sta nastopili dve primorski ekipi – UP 3x3 (Vac, Petrič, Klepač, Miličević) in Obala (Škerbec, Volk, Miklavčič, Pančič). Po polfinalnih in finalnih dvobojih pa sta obe ekipi stopili na oder za zmagovalce z doseženim 2. (3x3 UP) in 3. mestom (OBALA).


Končni vrstni red:

CJSTABALL (Anže VINAZZA - UL, Fakulteta za šport, Lovro FIŽULETO - UL, Fakulteta za šport, Gašper Jordan Rojko - UL, Fakulteta za družbene vede, Nik KUČEJ - UL, Fakulteta za družbene vede)

3X3 UP (David VAC - UP, Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije, Tine PETRIČ - UP Fakulteta za turistične študije Turistica, Teo KLEPAČ - UP, Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije, Siniša MILIČEVIĆ - UP, Fakulteta za management)

OBALA (Tim ŠKERBEC - UP, Fakulteta za management, Andrej VOLK - UP, Fakulteta za management, Enej MIKLAVČIČ - UP, Fakulteta za vede o zdravju, Filip PAČARIĆ - UP, Fakulteta za management)

VZHOD 1 (Gašper MOŠKOTEVC - UL, Pravna fakulteta,Uroš VEZONIK - UL, Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo, Dejan NAVODNIK - UL, Filozofska fakulteta, Rok VERČKO - UL, Fakulteta za elektrotehniko)


DUP v curlingu 2018/19

Reprezentanca UP v curlingu se je v ponedeljek, 5. novembra 2018, udeležila prvega dela Državnega univerzitetnega prvenstva v curlingu za tekoče študijsko leto. V skupinskem delu tekmovanja, katerega se je udeležilo 20 študentskih moštev, so nastopali v eni od  petih predtekmovalnih skupin.Univerzo na Primorskem so zastopali ‘’Pedagoški ledeniki’’ (Miha Štilec, Matic Lozinšek, Tadej Trampuš in Lovrenc Habe, vsi iz Pedagoške fakultete UP), ki so se tekmovanja udeležili že prejšnje študijsko leto 2017/2018 in zasedli odlično 6. mesto. Letos so se ponovno podali na led, kjer so se v dveh tekmah borili s favoriti prvenstva in si priborili zmago enega niza. Tako je Ekipa UP s svojimi nastopi zaključila v skupinskem delu tekmovanja.

DUP v olimpijskem dvigovanju uteži 2019

Na Kodeljevem v Ljubljani je potekalo državno univerzitetno prvenstvo (DUP) v olimpijskem dviganju uteži. Študentke in študenti so natopili v 9 različnih kategorijah. Pri ženskah smo dobili štiri prvakinje, pri moških se je zmage veselilo pet dvigovalcev uteži. Skupno je nastopilo 13 študentk in študentov. Nika Rejc in Jure Škedelj sta v svojih kategorijah dosegla nova članska državna rekorda.

V kategoriji do 96 kg je nastopal David Poredoš, študent Fakultete za vede o zdravju, Univerze na Primorskem, ki je s skupno dvignjenimi 251 kg osvojil drugi najboljši rezultat po Sinclair točkah na državnem univerzitetnem prvenstvu in zmagal v svoji težnostni kategoriji. David je po zmagi povedal: ''Za naše razmere je bilo na tem tekmovanju kar precej tekmovalcev. To kaže, da se olimpijsko dviganje uteži v Sloveniji razvija. S svojimi dvigi sem delno zadovoljen. V sunku mi je šlo dobro, pri potegu pa mi je uspel šele treti poskus.''

 V kategoriji do 76 kg sta se za zmago udarili Nina Poredoš in Rebeka Pečjak, kolegici na Fakulteti za vede o zdravju, Univerze na Primorskem. Uspešnejša je bila Rebeka Pečjak, ki je skupno dvignila 153 kg.